Gården

Bjørningstad gård

Bjørningstad gård

Her på Bjørningstad gård vanket Tore Solberg som liten gutt, foreldrene hans var gode venner med familien Jensen som den gang drev gården. Det har alltid vært dyr på Bjørningstad; griser, kalkuner og kalver har vært vanlig.

Etterhvert som årene gikk ble det til at Tore fikk leie jorda, det pågikk i en 10-årsperiode. Eierne ble etterhvert gamle og syke, og gårdsdriften ble vanskelig. Da de ville selge gården ble Tore spurt om han ville overta, og i 1997 kjøpte vi Bjørningstad gård.

Charolais kom inn i våre liv allerede tidlig på 80-tallet, vi begynte i det små, men avl av disse dyra ble etterhvert mer og mer spennende for Tore. Så vi solgte huset og flyttet til Bjørningstad i 2000, på dette tidspunktet hadde de tidligere eierne flyttet til vestlandet. Dermed satte vi i gang med å prosjektere "nye Bjørningstad" med store planer om økt fokus på den franske kjøttferasen Charolais.

I 2000 startet vi nysatsingen med å bygge nytt fjøs. Ku, kalv og ungdyr som vi avlet opp ble solgt som livdyr til andre besetninger. Senere ble det nytt våningshus og det gamle ble etterhvert revet. Det gamle bryggerhuset på gården er i dag "Indigos Drengestue" og stod ferdig i 2002. Der samler vi alt fra venner til "kufolk" og bruker det til foreningsvirksomhet m.m.

Senere ble det også vognskjul der vi oppbevarer alt av fór og redskap, og etterhvert ble det også plass til stallbokser for våre hester.

Gården ligger høyt og luftig på Høyfjell, sentralt mellom moderne industri og den vakre naturen i Fredrikstadmarka, og slik at både besetning og eiere trives godt.

 

 

Høyfjell Charolais AS

Høyfjell Charolais AS driver salg av grovfor, strø og kraftfor. Gården tilbyr også leie av lagerplass til kjøretøy og velværebehandling for hester.

Bjørningstad gård

Bjørningstadveien 1
1617 Fredrikstad

Org.nr.: 992 851 309